Gong – gutač vremena i prostora

Naš omiljeni hotel Laguna sinoć, 8. svibnja, posjetile su Gong majstorice Gong grupe Hrvatska. Gong grupa je hrvatska udruga koja okuplja svirače i majstore gonga u Hrvatskoj. Svi članovi udruge su učenici Dona Conreauxa koji od 2003. godine dolazi u Hrvatsku i održava seminare učenja terapeutskih metoda pomoću gongova.

Zainteresirali smo se i odlučili istražti kakvu su nam to točku naše majstorice pripremile. Razgovarali smo s kvintet Anita Rončević,Branka Ajeredini, Iva Hilj, Helena Škutin-Matijaš i Vesna Tušćan koji nam je otkrio kako one provode svoje slobodno vrijeme, koje su čari ovih egzotičnih instrumenata, kolika je zainteresiranost mladih u Hrvatskoj i još mnoge druge korisne informacije za sve one kojima se sviđa ova vrsta glazbe.

Sve članice polaze seminare Don Conrauxa, svjetskog majstora gonga, i usavršavaju sviranje ovih nesvakidašnjih instrumenata. Instrumenti kao što su gong, tibetantske zdjele, kišni štap, indijanski bubnjevi, školjke i još puno drugih egzotičnih instrumenata samo su pomagala ovom uigranom timu za izvođenje njihovog koncerta. Što su one predstavile i u kakvom su koncertu uživali polaznici Novigradskog proljeća saznali smo upravo od njih samih.

Lucia-Paula Strujić

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.