Oprez: Talentirani nastupaju!

vecernji004_0

Novigradsko proljeće ne bi bilo Novigradsko proljeće da se ne održavaju večernji programi. Naime, svakog dana zabavljač Damjan Vasiljević prikuplja polaznike Novigradskog proljeća da na večernjim programima pokažu svoj talent. Tako je bilo  i 7. svibnja. Damjan je u jutarnjim satima hodao od radionice do radionice i tražio dobrovoljce koji imaju pripremljenu neku točku. Svratio je u plesnu radionicu i naišao na dva talenta – Ivanu Blažević i Saru Margetić. Ivana dolazi iz OŠ Cavtat, učenica je sedmog razreda te polazi Novigradsko proljeće već tri godine. U drugom razredu s prijateljicom je vidjela oglas za step i odlučile su se okušati u tome. Toliko je zavoljela tu vrstu plesa da joj je bilo nemoguće pomisliti da odustane. Navečer je otplesala kratku koreografiju koja je sve oduševila, a otkrila nam je da se pripremala veoma kratko. Poručila je svima onima koji se žele okušati u stepu, da cipele mogu nabaviti preko kluba za samo 400 kn. Svakih godinu dana nabavljaju se nove cipele.

Njezina prijateljica Sara tu nam je večer pokazala čari gimnastike kojom se bavi već pet godina. Dolazi iz I. osnovne škole Dubrava, a polazi sedmi razred. Za nastup se pripremala pet minuta u WC-u. Kada smo ju pitale tko ju je nagovorio da se počne baviti gimnastikom, iznenadila nas je odgovorom: „Baka!“ Objasnila je da se baki veoma svidjela gimnastika i da je htjela da se i njezina unuka okuša u tome. Smatrala je da će uspjeti u tome, a po uspjesima koje je postizala na natjecanjima (1., 2., 3. mjesto) očito je da je baka bila u pravu.

Iste večeri Lukrecija Bednjički iz radionice Scenska 3 predstavila nam je ulomak Čestitka iz zbirke priča A. G. Matoša. Prije početka izvedbe zamolila je publiku neka pozorno slušaju jer je tekst malo teži za shvatiti. Njezin talent prepoznali su voditelji kazališta Dubrava koje polazi već sedam godina.

Uz sve to bila su prikazana tri filmića, dva animirana i jedna reportaža. Reportažu je osmislila i predstavila publici Ana-Marija Filip iz sedmog razreda OŠ Marije Jurić Zagorke. Poslije nje Dominik Balog iz OŠ Marina Držića prikazao je svoj animirani film u kojem je sam nacrtao likove i montirao ga. Kao šećer na kraju, Krešimir Petrić iz sedmog razreda OŠ Josip Kozarac, Slavonski Šamac pokazao je film koji je poslao poruku svim Novigrađanima: “Budi uporan i uspjet ćeš!”

Te večeri još smo čuli ulomak iz djela „Što možemo učiniti? Škola za ljude“ koje je napisao Stjepan Mrganić iz V. gimnazije u Zagrebu. Sudionici Škole stvaralaštva moraju biti veoma ponosni na Stjepana jer je upravo on osvojio nagradu “Luka Ritz”.
Večernji program završio je plesom, tj. discom na koji su se svi rado odazvali. Poslije disca djeca su otišla u sobu odmoriti se za novi radni dan.

Ines Jurak, Lana Meštrić

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.