Učenje tehnologije u hodu mi je igra

Nataša Jakob profesorica je hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke, no ona nije bilo kakva profesorica, uz svoju karijeru  uvijek nasmijane profesorice, vodi medijsku grupu, te je suvoditeljica filmske družine ZAG.

Ovo vam je druga godina na Novigradskom proljeću, asistirali ste u filmskoj radionici, zašto ste odabrali Fotoradionicu?

Tako je, odabrala sam Fotoradionicu iz razloga što su moji učenici počeli pokazivati veliku zainteresiranost za fotografiju, više nego prijašnjih godina i saznala sam da moram više o tome naučiti. Fotografijom se bavim dvadeset pet godina, ali moram priznati da su djeca u mnogočemu znala više od mene i svidjelo mi se što ja kao profesor učim od učenika.

Rekli ste da se fotografijom bavite dvadeset pet godina, kolika je promjena tehnologije  od onda do sada? I kako se snalazite u novoj tehnologiji?

Uff… Pa nemam ja sedamdeset šest godina (haha), tehnologija od onda do danas zbilja se puno promijenila  Kada sam se ja rodila, fotografije su bile crno-bijele,   fotografirane analognim aparatom. Snalazim se onako kako ja najbolje znam, igram se tehnologijom i na taj način istražujem. Učim u hodu, ali učenje tehnologije u hodu mi je igra.

Zašto od filma, foto grupe i literarne grupe baš fotografija?

Fotografija, zato što možeš zaustaviti poseban trenutak i zabilježiti ga.

Mislite li da je djeci danas pristupačnija fotografija?

Djeca imaju dosta izvježbano oko za fotografiju i fotografija danas ima u velikim količinama, ali smatram da se izgubila čar razvijanja fotografija. Od silno velike količine fotografija, ne dajemo dovoljno vremena razumijevanju fotografija.

Treba li za fotografiju imati posebno oko?

Pa, iskreno, na to ti zbilja ne znam odgovoriti, ali sam uvjerena da se oko vježba i da svoje oko učiš naći dobar kadar.

Koliko ste izvježbali svoje oko ovih šest dana i koji su vaši daljnji planovi?

Puno sam naučila, a otkrit ću vam i tajnu, upravo od kreativne djece u radionici. Moji planovi su postići još veće uspjehe Udruge ZAG i pokušati snimiti s učenicima još više filmova.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.