Sve nas je iznenadio svojim talentom

Danas 10. 5, oko 12 sati suradnica Kristina uletjela je u radionicu i upitala tko želi s njom u višenamjenski prostor škole.  Željno sam se javila i krenula vidjeti što nas to očekuje. Naime, kada smo stigli na odredište za oko nam je zapela hrpa ljudi koja je željno iščekivala voditelja Scenske 1 Dražena Šivaka. Dražen je hrvatski glumac koji je već jednom bio na Novigradskom proljeću. Voli glumiti i zabavljati ljude, u što nas je i danas uvjerio. U 12,10 uletio je u višenamjenski prostor pun energije. Započeo nam je pričati što je htio biti kao mali. Sav taj zanimljivi tekst upotpunio je još zanimljivijom glumom. Košarkaš, doktor, nogometaš, maneken samo su neki od njegovih snova. Nije nam potpuno jasno kako se na kraju odlučio za glumca, ali drago nam je da jest.

I drvo ima život, bila je njegova sljedeća izvedba i priča koju je Dražen odlučio ispričati nama. Priča govori o dječaku, drvetu i njihovom životu, kako se uvijek dječak vraća drvetu jer nešto treba. Natuknuo nam je da je i on kao mali imao jedan hrast u Istri, blizu rodne kuće kojemu  se stalno vraćao. Dražen je bio toliko izvrstan u izvedbi tih scena da su neki skoro i zaplakali. Neopisivo se uživio i ispričao to uz mnogo ljubavi. Odlučio je završiti svoje predstavljanje ulomkom iz svog života, kako je došao na svijet. Opisao nam je kako su se njegovi roditelji upoznali, kako je nastao on, kako se razvijao u maternici svoje majke. Otkrio nam je da je pri porodu težio 3750 grama i da je imao 52 centimetara. Ovakvu predstavu izvodio je već 355 puta, a ovaj nastup posvetio je svojoj sestri koja je u šestom mjesecu trudnoće i nećaku kojeg svi željno iščekuju.  Ovakve predstave izvodi u školama, u manjim učionicama s manjim brojem učenika jer voli komunicirati s njima.

Oko 13 sati razočarao nas je izjavom da je on svoj dio završio, a mi smo ga zatim nagradili jednim zaista velikim pljeskom. Shvatili smo da je Dražen Šivak jedan veliki talent i zaista nam je drago da se odlučio prijaviti na Novigradsko proljeće i to svoje znanje prenijeti na današnju generaciju.

Lana Meštrić

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.