Izgrađeni kreativni mostovi

U petak 11. svibnja u 20.30 sati u sportskoj gradskoj dvorani svečano će se zatvoriti svi kreativni mostovi 23. Novigradskog proljeća. Na završnoj priredbi nastupiti će kreativne radionice s točkama koje su same odabrale. Nastupit će: Scenska 1,2,3 , Plesna, Lutkarska, Skladateljska, Pjevanje, radionica Scenske glazbe, Orkestralna, Filmska, Radio, Slikovnica, Literarna, Lutkarska, Slikarsko-scenografska, Foto i Kostimografska.

– Cilj završne priredbe  je povezivanje svih radova radionica u jednu kreativnu cjelinu, stvaranje mostova među svim radionicama, te planiramo sve to povezati u jednu vizualno-zvučnu predstavu plesa, scenskog izraza i boje – kazao nam je animator  Novigradskog proljeća Damjan Vasiljević.

Tradicionalni koncert u crkvi sv. Pelagija održat će se u četvrtak 10.5 u 20.30. Koncert je rezultat suradnje radionice Scenske glazbe, Skladateljske i Literarne radionice te Pjevanja.

Kostimografska radionica će se, kao i većina drugih radionica, predstaviti na završnoj priredbi u petak, 11.5. Oni su osmislili četiri kreacije. Voditeljica radionice Dženisa Pecotić otkrila nam je da su kreacije povezali od baroka pa do modernog doba. Polaznica Manuela koja je radila baroknu haljinu, rekla nam je kako su joj se u ovoj radionici ispunila sva očekivanja, čak i više od toga te se nada da će i sljedeće godine ići u ovu radionicu.

Prvi uradci Slikarske radionice bit će izloženi u petak navečer u slikarskoj učionici.

– Možete očekivati jednu fenomenalnu senzaciju, – kazala nam je u kratkom razgovoru voditeljica Vlasta Sokolić, dodajući kako su djeca iznimno talentirana te je zbog toga jako zadovoljna, a rad u radionici je iznimno kreativan.

Već prvog dana na Novigradskom proljeću svaki je član Lutkarske radionice samostalno  smišljao svoju priču za predstavu s lutkama.
U petak, 11. svibnja, mladi će nam lutkari izvesti tri različite predstavu u svojoj učionici. Radionica je podijeljena u tri grupe, a svaka grupa sastoji se od 12 polaznika.
Predstava počinje u 16:30, a traje do 17:30.

Grafičari su se pripremili izradivši tri skupine radova: zajednički rad, pojedinačne grafičke radove i radove s tehnikom monotipija. Polaznici su crtali okolinu grada Novigrada te uz pomoć hospitanata dovršili tehnikom monotipija. Voditeljica radionice Melinda Kostelac istaknula je kako je grafika iznenađujuća grana likovne umjetnosti te da nikad ne znamo što nas očekuje.

Radionica Slikovnica izgradila je most suradnje s Radijskom, Literarnom i Lutkarskom radionicom. Rekli su kako su se uspjeli uskladiti s temom te da će na završnoj priredbi djeca u prostoru napraviti most.

Antonela Dragović, Roberta Smilović, Franka Šprajc, Veronika Bubnjar

Petra Tokić i Davor Ćosić

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.