Novinarstvo – most koji povezuje informaciju i čitatelja

Radionica Novina na internetu i ove je godine prisutna na Novigradskom proljeću, ponovno pod vodstvom Nore Krstulović, no u obnovljenoj informatičkoj učionici.

Voditeljici Nori Krstulović ovo je treća godina u Školi stvaralaštva. Kaže da joj je glavni cilj osposobiti polaznike svoje radionice da mogu samostalno u svojoj školi uređivati školske novine i podučiti ih nekim bitnim stvarima o novinarstvu, što joj i uspijeva jer se može vidjeti da se u novinarskoj radionici radi punom parom. Tema ovogodišnje Škole stvaralaštva je most. Nora smatra da su internet i novine sami po sebi most koji povezuje informacije s čitateljem. Također kaže da ju najviše veseli kada polaznici uspiju svoja znanja primijeniti u svojem radu i kada postanu spremni samostalno uređivati svoje školske novine. U koordiniranju i kreiranju novinarskih radova pomažu joj učitelji hospitanti Gordana Šarić-Peša, Draženka Jarec-Tomorad i Marin Pavičić.

Postavili smo i par pitanja polazniku ove radionice Karlu Škoriću. Ovo mu je prva godina na Novigradskom proljeću. Kaže da se prijavio baš na ovu radionicu kako bi stekao neka nova znanja koja bi mu pomogla u stvaranju i uređivanju školskog lista. Također se nada da će mu iskustva, znanja i vještine pomoći i u daljnjem životu. Želimo mu puno sreće.

Voditeljica Nora ističe da je Novigradsko proljeće odlična prilika za stjecanje novih vještina i znanja, kao i sjajna prilika da se nadareni učenici dokažu. Upravo zato želi poručiti svim polaznicima Škole stvaralaštva da budu što marljiviji i da se što više trude, jer će im se to isplatiti. Poručuje i svim učenicima koji još nisu polazili Školu stvaralaštva, a zainteresirani su za novinarstvo, da se iduće godine prijave na Novigradsko proljeće.

Hrvoje Kožić

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.